Categoriën: Pasta Recepten

Pasta met spinazie en gorgonzola

Pasta met spinazie en gorgonzola. Een typische smaak, die misschien niet iedereen zal bevallen. Maar als dit soort kaas lekker is, een smulgerecht.

Recept Pasta met spinazie en gorgonzola

Een heerlijke combinatie.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 790 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Pasta
  • 400 Gram Spinazie
  • 150 Gram Gorgonzola
  • 1 Bakje Crème fraiche
  • 150 Gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Pijnboom pitten
  • 1 Teentje Knoflook

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar en giet het af. Gebruik altijd voldoende water en voeg zout en een beetje olie aan het water toe zodat de pasta al goed op smaak komt. Zorg dat je de pasta na afloop besprenkeld met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken als het rust. Voor dit gerecht kun je makkelijke allerlei soorten pasta gebruiken. De voorkeur voor dit gerecht is penne. Het is een heerlijke stevige pasta die goed past bij de smaak van gorgonzola. Je kunt echter alle kanten uit en zelf kiezen voor de pasta die jij wilt.

  2. De spinazie is makkelijk voor te bereiden in dit gerecht. Was de spinazie en ook vervolgens de spinazie in een klein laagje water. Gebruik je te veel water dan verliest de spinazie te veel smaak. Laat de spinazie daarna goed uitlekken. De spinazie hoef je maar kort te koken en kun je met 10 minuten wel uitzetten.

  3. Voor de saus ga je eerst het teentje knoflook fijn snijden en aanbakken. Vervolgens voeg je de uitgelekte spinazie toe. Je kunt de spinazie overigens eerst nog fijner snijden, maar je kunt het ook grof laten. Bak de spinazie goed met het teentje knoflook en voeg daarna pas de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola langzaam smelten. Daarna doe je de crème fraiche bij de saus. Laat dit geheel rustig koken en voeg peper en zout toe als je dat nodig vind.

  4. De pasta en saus zijn dan gereed en het gerecht kan compleet gemaakt worden met wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De pijnboompitten moet je wel eerst roosteren.

  5. Meng de saus met de pasta en rasp hier wat Parmezaanse kaas overheen. Het gerecht kun je dan echt afmaken met wat pijnboompitten.

Joost

Gepubliceerd door
Joost

Recente recepten

Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie

Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie. Een aangename variant op pasta pesto, maar…

2 jaar ago

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis…

2 jaar ago

Pasta met spinazie, bacon en pompoen

Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door…

2 jaar ago

Fusilli met spinazie-ricotta saus

Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je…

2 jaar ago

Spaghetti met spinazie en champignons

Heerlijke spaghetti met spinazie en champignons, gezond door de gezonde groenten, en ook nog eens…

2 jaar ago

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan…

2 jaar ago