Macaroni met Spinazie, ham en kaas

Macaroni met Spinazie, ham en kaas

Macaroni met spinazie, ham en kaas is een lekker pastagerecht. Het zit bordenvol koolhydraten, vitamines en eiwitten. Macaroni met spinazie, ham en kaas is dus een goede aanvulling aan een gezond dieet.

 

Recept Macaroni met spinazie, ham en kaas

Dit gerecht is uitermate geschikt als hoofdgerecht, of als het om een kleine portie gaat, als tussengerecht.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 420 kcal

Ingrediënten

 • 350 Gram Macaroni
 • 2 Uien
 • 2 Eetlepels Olie
 • 250 Gram Blokjes ham
 • 450 Gram Spinazie uit de diepvries
 • 100 Milliliter Kookroom
 • 175 Gram Geraspte belegen kaas
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Begin met het koken van de macaroni, kook deze gaar volgens de instructies die op de door jou gekochte verpakking staan. Na het koken kun je de pasta afgieten. Ondertussen kun je de uien gaan pellen en deze in stukjes gaan snijden.

 2. Pak een pan en verhit hier wat olie in. In deze pan kun je de stukjes ui gaan bakken, bak ze totdat ze ietsjes bruin en glazig zijn. De blokjes ham kun je in de laatste minuut gelijk mee bakken.

 3. Voeg hier de spinazie toe en blijf deze regelmatig doorroeren totdat deze zacht is geworden. Nu kun je de kookroom erbij schenken. Breng dit alles samen aan de kook. Zet nu de warmtebron uit en voeg de helft van de kaas hieraan toe. Je kunt dit alles op smaak brengen met zout en peper als je dat nodig vindt.

 4. De macaroni kun je er nu door heen mengen, of je kunt de spinazie apart van de pasta serveren. Dat is een keuze die je zelf maakt. Je kunt de overgebleven kaas over je volle bord strooien, en als variatie kun je amandelsnippers gebruiken in plaats van kaas.

 5. Nu kun je genieten van macaroni met spinazie, ham en kaas. Dit heerlijke recept zal zeker goed in de smaak vallen bij vrienden en familie. Het is een leuk gerecht voor op een feestdag of voor een werkdag, het bevat namelijk genoeg voedingstoffen om alles weer aan te vullen.

Reacties zijn gesloten.