Pasta Pesto met Spinazie en Spekjes

Pasta Pesto met Spinazie en Spekjes

Pasta pesto met spekjes en spinazie is een lekker recept dat je simpel en snel klaar kunt maken. Pasta pesto met spekjes en spinazie zit vol met gezonde voedingstoffen die je lichaam zeker wel kan gebruiken.

 

Recept Pasta pesto met spekjes en spinazie

Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Als je er kleine porties van maakt kunnen er wel 8 personen van eten. Zo kun je dit gerecht dus als tussengerecht gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 580 kcal

Ingrediënten

 • 300 Gram Spaghetti
 • 600 Gram Verse spinazie
 • 250 Gram Gerookte magere spekreepjes
 • 1 Stengel Prei In dunne ringen gesneden.
 • 0,5 Potje Pesto alla genovese
 • 2 Eetlepels Olijfolie

Bereiding

 1. Als allereerste begin je met het koken van de 300 gram spaghetti. De spaghetti dien je te koken zoals al staat beschreven op de originele verpakking van de spaghetti.

 2. Terwijl de spaghetti aan het koken is, kun je alvast een koekenpan pakken en deze op het vuur zetten. Verhit in de pan wat olie en bak de spekjes gedurende 5 minuten. Na deze 5 minuten kun je de prei eraan toevoegen, deze bak je zo’n 3 minuten mee.

 3. Nu kun je de pesto en de peper eraan toevoegen om het om smaak te brengen. Als je bevroren spinazie gebruikt, dan kun je deze beter even laten ontdooien of deze vanaf het begin al bij in de pan doen. Gebruik je verse spinazie dan doe je deze er nu in, per hand. Laat de spinazie slinken en voeg weer een hand vol toe. Dit herhaal je tot de spinazie op is.

 4. Ondertussen is de spaghetti al wel klaar met koken. Giet deze af en schep het mengsel uit de koekenpan erdoor. Je kunt als kaasliefhebber er wat kaas over heen strooien.

 5. De Pasta pesto met spekjes en spinazie is nu klaar om te serveren. Pak 4 grote borden en schep hier de Pasta pesto met spekjes en spinazie op. Maak de randen van het bord schoon met een schone theedoek, dit staat wat netter.

Reacties zijn gesloten.