Fusilli met spinazie-ricotta saus

Fusilli met spinazie-ricotta saus

Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je wat vaker pasta eet, maar toch typisch Italiaans.

 

Recept Fusilli met spinazie-ricotta saus

Je kunt vanzelfsprekend ook een andere pastasoort  gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 845 kcal

Ingrediënten

 • 300 Gram Spinazie
 • 400 Gram Fusilli
 • 4 Tomaten
 • 1 Ui
 • 1 Teentje Knoflook
 • 200 Gram Ricotta
 • Beetje Basilicum
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Voor de spinazie-ricotta saus begin je eerst met de basissaus. Deze maak je van de tomaten, ui en knoflook. Snij de ui en knoflook in kleine stukje en bak deze in een pan. De tomaten kun je het beste even in een bak zetten en overgieten met kokend water. Je kunt de tomaten daarna namelijk erg gemakkelijk pellen.

 2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg het toe aan de ui en knoflook. Laat dit geheel rustig pruttelen met een deksel op de pan en op een laag vuurtje. Voor de spinazie-ricotta saus heb je de basissaus dan gereed.

 3. Voor de spinazie pak je een grote pan en doe je er een beetje olie in. Bak de spinazie kort op een hoge vuur. Voor de spinazie-ricotta saus hoeft de spinazie niet gaar te zijn maar is het wel lekker als het een beetje gebakken is.

 4. De fusilli kook je volgens de verpakking en kun je na het afgieten een besprenkelen met een beetje olijfolie. Fusilli is ideaal voor dit gerecht omdat de spinazie- ricotta saus goed tot zijn recht komt met fusilli.

 5. Het tomatensausje zal na 10 minuten wel goed gaar zijn. Als je niet van stukjes tomaat houdt in je saus dan kun je ervoor kiezen om de saus te pureren. Maar het lekkerste is natuurlijk om de tomatenstukjes er gewoon in te laten. Als de saus klaar is breng je het op smaak met zout en peper en voeg je naar smaak een beetje basilicum toe.

 6. De saus kan dan meteen ook van het vuur. De gebakken spinazie kun je nu ook bij de tomatensaus voegen. Giet de saus over de fusilli heen en brokkel als laatste de ricotta over de fusilli heen.

Reacties zijn gesloten.