Pasta met spinazie, bacon en pompoen

Pasta met spinazie, bacon en pompoen

Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door de bacon en fruitig door de pompoen.

 

Recept Pasta met spinazie, bacon en pompoen

Met de pompoen fruitig, en hartig met de bacon.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 435 kcal

Ingrediënten

 • 400 Gram Pasta
 • 300 Gram Spinazie
 • 750 Gram Pompoen
 • 100 Gram Bacon
 • 1 Sjalotje
 • 2 Grote Tomaten
 • Beetje Peterselie
 • Zout en peper
 • Olijfolie

Bereiding

 1. Voor dit gerecht ga je eerst de pompoen gereed maken. Je gaat de pompoen roosteren in de oven. Schil de pompoen en snijd de pompoen in lange repen. Zorg ervoor dat de repen niet de dun zijn, maar ook niet te dik. Rooster de pompoen vervolgens in de oven en laat de pompoen daarna afkoelen.

 2. De pasta kook je en giet je af. Het maakt op zich niet uit welke soort pasta je gebruikt maar de pasta moet stevig. Om de pasta goed op smaak te brengen kun je het besprenkelen met olijfolie. Zo blijft het ook mooi en zal het niet uitdrogen en tegen elkaar plakken als je bezig bent met het afmaken van de saus.

 3. Voor de saus fruit je het sjalotje en voeg je de tomaten en peterselie toe. Als het geheel aan de kook is laat je de saus nog 5 minuten koken.

 4. De spinazie kun je wassen en daarna doe je de spinazie in de pan bij de saus. Doe de deksel op de pan en laat het 5 minuten door koken. Als de spinazie niet meteen allemaal in de pan past, dan doe je de helt van de spinazie en voeg je de andere helft van de spinazie een minuutje later toe. Na 5 minuten is de spinazie in volume afgenomen en is het gemakkelijker om de spinazie door de saus te spatelen.

 5. De bacon voegt echt een smaak toe aan dit gerecht. De bacon zorgt dat het recept een lekkere knapperige twist krijgt. Om de bacon te gebruiken in dit recept moet je de bacon uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier.

 6. Nu heb je alles gereed om de borden op te maken. De pasta kun je mengen met de spinazie saus. Hierboven leg je een paar reepjes bacon en je maakt het gerecht af met een paar plakjes pompoen op het bord.

Reacties zijn gesloten.