Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis en spinazie, en dat iedereen aan de tafel heerlijk zal smaken.

 

Recept Pasta met zalm en spinazie

Zaml en spinazie passen goed bij elkaar.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 520 kcal

Ingrediënten

 • 400 Gram Pasta
 • 200 Gram Gerookte zalm
 • 300 Gram Verse Spinazie
 • 200 Milliliter Kookroom
 • Zout en peper
 • Schijfje citroen

Bereiding

 1. Voor dit supermakkelijke gerecht kun je ook gewoon diepvries spinazie gebruiken. Als je diepvries spinazie met room gebruikt dan kun je minder van de kookroom gebruiken. Verse spinazie kun je ook gebruiken en is ook wat sterker van smaak.

 2. Gebruik je verse spinazie snijd de spinazie dan grof en bak het in een pan met een beetje olie. Blus het af met de room en breng het geheel op smaak met peper en zout.

 3. Als je diepvries spinazie gebruikt dan kun je deze van te voren laten ontdooien maar je mag het ook direct uit de vriezer in de pan doen. Als je de pan op een laag vuurtje hebt dan kan de spinazie rustig zacht worden en is het binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Je hoeft namelijk dan alleen nog room toe te voegen en op smaak te brengen met wat peper en zout.

 4. Voor de zalm wordt in dit gerecht gebruik gemaakt van gerookte zalm. Maar ook met de zalm je je variëren. Je kunt verse zalm gebruiken of misschien wel zalmblokjes uit de vriezer. Zorg dat je de zalm dan eerst apart even bakt tot het bijna gaar is. Bak de zalm niet te lang door omdat je het nog gaat afmaken in de saus.

 5. Voeg de zalm toe aan de spinazie room saus en laat het nog twee minuten doorgaren en zet de pan van het vuur.

 6. Kook de pasta volgens de voorschriften en doe de pasta direct in de pan met de saus. Roer de pasta er goed door en zet de deksel op de pan. Laat de pasta 10 minuten rusten voor je het opdient. Zo komen alle smaken goed in elkaar. Maak het gerecht af met wat citroensap.

Reacties zijn gesloten.